זכויות קורונה

מגפת הקורונה היא ללא ספק משבר בריאותי עצום שהשפיע בארץ על עשרות אלפי אנשים שחלו. עם זאת, השפעותיה של הקורונה לא מוגבלות לתחום הבריאות, המשק הישראלי ספג מכה קשה ועסקים רבים ספגו פגיעה אנושה בהכנסותיהם.

לעיתים אותם מעסיקים ערכו שינויים שונים בהיקף ואופן ההעסקה של עובדיהם על מנת להתמודד עם המצב החדש שנוצר. עם זאת, המעסיקים בישראל לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחם שכן קיימים חוקים שונים שנועדו להגן על העובדים בעת הקשה הזאת. במדריך הבא תוכלו ללמוד עוד על זכויות עובדים בקורונה.

 

שעות נוספות בימי קורונה

כיוון שמשבר הקורונה מהווה מצב חירום שר העבודה אישר לענפים מסוימים במשק להאריך את מספר השעות הנוספות המקסימלי שיכול עובד לעבוד.

על פי ההיתר שאישר שר העבודה עובד יכול לעבוד 8 משמרות של 14 שעות ובתנאי שהעובד יקבל הפסקה של רבע שעה לפחות בין השעה 12 ל-14 בצהריים. כמו כן, כמות השעות השבועיות שהעובד יכול לעבוד לא יכול לעלות על 67 שעות בשבוע ו-90 שעות בחודש.

 

מה עושים אם אני או ילדיי צריכים להיכנס לבידוד

אם עובד או אחד מילדיו נדרש להימצא בבידוד אין המעסיק יכול לדרוש ממנו להגיע לעבודה. גם אם העובד מעוניין להגיע, אסור לאפשר לו לעשות זאת. כמו כן, המעסיק לא רשאי לפטר את העובד בשל היעדרות עקב בידוד. במידה ונשארו לעובד ימים ממכסת ימי המחלה שלו, הוא זכאי לנצל אותם במהלך תקופת הבידוד

 

עובדים החולים בקורונה – מה מגיע להם?

אם עובד חלה בקורונה בעקבות חשיפה לנגיף במשרד הוא עשוי להיות מוכר כנפגע עבודה. במידה והתביעה של העובד תתקבל הוא יקבל דמי פגיע מביטוח לאומי. במהלך 30 הימים לאחר שהתביעה הראשונית אושרה, כל תביעה חדשה לביטוח לאומי תתקבל באופן אוטומטי. במצב כזה, מכסת ימי המחלה של העובד לא תיפגע.

במידה והעובד נדבק בנגיף שלא במסגרת העבודה, ימי המחלה ינוכו ממשרתו בכפוף להצגת אישור רפואי מתאים. במידה והעובד חלה במהלך חופשה ללא תשלום העובד לא יהיה יוכל לנצל את מכסת ימי המחלה שלו שכן יחסי העבודה שלו עם המעסיק מושהים.

 

עובדי משמרות בתקופת הקורונה – מה צריך לדעת?

במקומות עבודה שמעסיקים את עובדיהם לפי משמרות, במידה והמעסיק לא שיבץ את העובד תקופה ממושכת או שלא נראה כי העובד ישובץ למשך תקופה ארוכה, יכול העובד להתפטר מהעבודה ולקבל את מלוא הזכויות שמגיעות לעובד שפוטר מעבודתו.

במצב כזה, במידה ולעובד יש ותק של למעלה משנה המעסיק יידרש לשלם לעובד פיצויי פיטורים. כמו כן העובד יוכל לקבל דמי אבטלה באופן מידי וללא צורך בתקופת המתנה.

על אף השינויים הדרסטיים שחלו בשוק העבודה בישראל בעקבות משבר הקורונה, קיימים מגוון חוקים אשר יכולים לסייע לעובדים שכירים להתמודד עם האתגרים התעסוקתיים של תקופה מלחיצה זאת. מסיבה זאת חשוב שתהיו מודעים לחוקים ובמידה וחל שינוי שחל בתנאי ההעסקה שלכם, שקלו להתייעץ עם מומחה לדיני עבודה.

 

עורך דין רציני

אולי יעניין אותך גם

תאונות עבודה
עורך דין דיני עבודה

תאונות עבודה והכרת זכויותיך

תאונות עבודה הן אירועים שכיחים למדי במקומות עבודה רבים. על פי נתוני הלמ"ס, בשנת 2021 אירעו בישראל כ-44,000 תאונות עבודה שדווחו למוסד לביטוח לאומי. תאונות

קרא עוד »
איש משפט
עורך דין דיני עבודה

תאונת עבודה – מי משלם?

תאונת עבודה משמעה כאשר עובד שכיר נפגע בתאונה שחלה במסגרת שעות העסקתו, או לחלופין עובד עצמאי שנפגע בתאונה שאירעה במהלך שעות הפעילות שלו. כל זמן

קרא עוד »