החלטה 1553: החלטה שאתם חייבים להכיר

החלטה ששינתה את פני השטח, אך גם היא שונתה בעידכון החלטה 1551 אשר התקבלה תחלילתו של חודש מאי 2018.

החלטה זו מהווה את קביעת הזכויות למגורים בחלקת המגורים בישובים חקלאיים שהם מושב עובדים, כפר שיתופי, או אגודה חקלאית שיתופית

מועצת מקרקעי ישראל  החליטה בישיבתה מיום כ"ב באייר תשע"ח, לעגן את זכויות השוכרים בישובים חקלאיים בחלקת המגורים. שוכר אשר יבחר להצטרף להסדר המפורט בהחלטה זו, יהיה זכאי לכך שבחלקת המגורים שהוא חוכר לא יחולו ההוראות הקיימות כיום בהסכמים מול רשות מקרקעי ישראל בדבר השבת קרקע לרשות במידה ומתקיים שינוי ביעודה של הקרקע.

החלטה חשובה שכדאי לכם להכיר

החלטה 1553 – במידה והחוכר יבקש יוכל להצטרף להסדר עפ"י החלטה 1591 תמורת תשלום "מקדמה"  (משמע "דמי חכירה") בסך של 3.75% מערך הקרקע בתוספת של מע"מ.
יש לציין כי ערך הקרקע הינו ערך הקרקע של חלקת המגורים עם היקף בניה בסיסי למגורים- עד 375 מ"ר בכפוף לקיומה של תכנית תקפה, למעט חריגים כגון חוכר ביישובי עוטף עזה.

תנאים להצטרפות להסדר זה מהווים בעצם הסדרה ותשלום בגין כל השימושים בתוך הנחלה.

זאת בתחילת תאריך של רישום חלקה א' בספרי מרשם המקרקעין כיחידת רישום נפרדת בשלמות, או במקרה של  העדר רישום כאמור – הצגת הזמנת ביצוע תצ"ר פרטנית בתיאום עם האגודה ובידיעה של כל בעלי הזכויות הגובלים. לחילופין, קיומו של הליך להכנה ורישום תצ"ר לכל הנחלות במושב.

מגורים נוחים

החלטה חשובה נוספת שכדאי לכם מאוד להכיר על בוריה

החלטה מספר  1355 נותנת את האפשרות לפצל מגרש מנחלה בתשלום משמעותי של שליש מהכנס. התשלום עומד על 33% משווי המגרש, 12.82% באזור עדיפות א'.18.67% באזור עדיפות ב'.

יש לציין כי בעידננו כיום רשות מקרקעי ישראל עדיין לא ערוכה ולכן גם לא מיישמת את החלטה מספר 1355 במושבים.

דמי היתר מהם?

הסכום שעל החוכר לשלם למנהל כתנאי למימוש זכויות בקרקע, שלא הוענקו לו לפי חוזה החכירה שבידו, בהתאם לנהלי מנהל מקרקעי ישראל. דמי היתר לתוספת בניה לכל מי שרוצה להרחיב את ביתו ולהמשיך לבנות.  תשלומים אלה משולמים במקרים של תוספת בניה, שינוי יעוד של מגרש, פיצול מגרש ועוד..

יש לציין כי החלטה 1184 של מנהל מקרקעי ישראל, ביטלה את תשלום "דמי ההיתר" בגין תוספת בניה למגורים של בית מגורים קיים עד לשטח כולל של 240 מ"ר. הביטול אינו גורף ותלוי בתנאים הקבועים בהחלטה.

בדקו מהו השטח הכולל, והאם הוא עובר 240 מ"ר.

התייעצו אתנו!

חשוב להתייעץ עם שמאי מקרקעין המתמחה בתחום זה על מנת לא להפסיד כסף ולהבין מהו הצעד הנכון ביותר לעשות.  שמאי מקרקעין – שירותי שמאות וניהול מקרקעין עם ניסיון של כ-20 שנה בתחום.

המשרד כולל צוות המתמחה בשמאות מקרקעין וניהול נכסים, התקשרו עוד היום!

 

אולי יעניין אותך גם